Αχαΐα: Προς δημοπράτηση το εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα

Σε φάση αντίστροφης μέτρησης βρίσκεται, πλέον, η δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα, παράλληλα με τις εν αναμονή εξελίξεις, τόσο για την αποκατάσταση του κλειστού ΧΥΤΑ Αιγείρας, όσο και για τις τρεις νέες Μονάδες Βιοαποβλήτων σε Πάτρα, Αίγιο (Τέμενη) και Δυτική Αχαΐα (Φλόκα).
Στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας επικρατεί οργασμός προετοιμασίας επί όλων των παραπάνω, αφού αυτά τα έργα υποδομής αποτελούν το πρώτο ενιαίο σχέδιο για την προσδοκώμενη περιβαλλοντική ευταξία, σε επίπεδο νομού.

Για την ανάγκη απρόσκοπτης υλοποίησης του πλάνου που έχει ο ΣΥΔΙΣΑ, σε απόλυτη πάντα συνέργεια με τους δήμους, έχει πρωτίστως προηγηθεί η απαραίτητη συναντίληψη των εμπλεκόμενων πλευρών.

Μεγάλο το πρόβλημα κορεσμού στον  πρώην ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας,  όπου αναζητείται χρηματοδότηση για ν’ αποκατασταθεί.

Πηγή: https://www.symboulos.gr/2021/10/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bf/