Διαδοχικές συναντήσεις Μανώλη Γραφάκου για τη διαχείριση απορριμμάτων σε Αίγιο και Λευκάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΟΓενικός Γραμματέας του Υπουργείου και Γενικός Γραμματέας Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος συμμετείχεχθες, στην Πάτρα,  στην πρώτη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη,ειδικά για το μείζον θέμα του Αιγίου. Εκεί, εξετάσθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος με στόχο την ανακοίνωση λύσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατόπιν, ο κ. Γραφάκος, παρόντος του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μετείχε σε επόμενη, ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους ΑγρινίουΜεσολογγίου και Ναυπάκτου, με στόχο την εύρεση της ορθολογικότερης λύσης για τους πολίτες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοψία και συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας,κ. Χαράλαμπο Καλό, στο νησί, με θέμα την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που υπάρχει από τη σημερινή διαχείριση απορριμμάτων. Ο κύριος Γραφάκος δήλωσε ότι: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της οριστικής λύσης. Μετά τη λύση που δώσαμε στην Κέρκυρα, σειρά έχουν  η Λευκάδα και το Αίγιο, λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα το όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο Γ.Γ. είχε σήμερα, στις  7/11, συνάντηση με τον δήμαρχο της Κάσουκ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, καθώς το νησί έχει μια από τις 53 παράνομες χωματερές(22 σε νησιά και 21 στην Πελοπόννησο), για τις οποίες η χώρα μας επιβαρύνεται με επαχθή πρόστιμα  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από την πλευρά του ΥΠΕΝ υποδείχθηκε ο οδικός χάρτης,  το χρονοδιάγραμμα και δόθηκε η βοήθεια που θα οδηγήσει σε μηδενισμό του προβλήματος και του προστίμου στην περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: http://www.ypeka.gr/