Πάτρα: Προχωρά η κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα

Στην Πάτρα, τρεις προσφορές από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο σημερινό μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα, προϋπολογισμού 55,1 εκ. ευρώ και με τα συμπληρωματικά έργα 115 εκ. ευρώ, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Υπογραμμίζει δε ότι, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του, για μια ακόμα φορά, αντεπεξήλθαν με επάρκεια, σε ένα πολύ μεγάλης πολυπλοκότητας και τεχνικών δυσκολιών διαγωνισμό.

“Το έργο θα γίνει με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και  από το Ταμείο Συνοχής. Συνεπώς δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες μας, σε αντίθεση με τα σχέδια προηγούμενων δημοτικών αρχών που προέκριναν τη διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).  Με τη διαδικασία αυτή (ΣΔΙΤ) το κόστος θα μετακυλούσε σταδιακά στους δημότες”, αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα σημειώνει ότι, το έργο ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ  Ξερόλακκας, ενώ ελαχιστοποιούνται, επίσης, οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η κατασκευή της Μονάδας, που προβλέπεται να διαρκέσει δύο  χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης συμπεριλαμβανόμενης της δοκιμαστικής της λειτουργίας.

Πηγή: https://kede.gr/patra-prochora-i-kataskevi-tou-ergostasiou-epexergasias-aporrimmaton-stou-floka/