Σήμερα η ιδρυτική Γενική Συνέλευση για τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ιδρυτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη είναι ο ορισμός του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η ψήφιση του καταστατικού της εταιρείας και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκατοπούλου δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για την Περιφέρεια, γιατί όλοι μαζί, Περιφέρεια και Δήμοι, θα βρεθούμε προ των ευθυνών μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις στη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, στη δημόσια υγεία και στην ταυτότητα μας».

Στο Αργοστόλι η έδρα του φορέα
Η έδρα του νέου Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ θα είναι στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Η Περιφερειάρχης με απόφασή της όρισε τα δύο μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα ορίστηκαν η κ. Κατερίνα Μοθωναίου Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού και ο κ. Σπύρος Ιωάννου αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας. «Θα αφήσουμε πίσω μας τις εφιαλτικές περιόδους που περάσαμε και θα συνεργαστούμε σε αρμονικό επίπεδο. Η αποκομιδή εξακολουθεί να είναι αρμοδιότητα των Δήμων και ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ θα έχει αρμοδιότητα τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων και την ενεργειακή αξιοποίηση», πρόσθεσε η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Προχωράει η μελέτη για τη γέφυρα του Αγίου Χαράλαμπη
Ένα χρόνιο πρόβλημα που προσωρινά στο οποίο έχει δοθεί προσωρινή λύση με τη στρατιωτική γέφυρα είναι ο συγκοινωνιακός κόμβος του Αγίου Χαραλάμπη. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή συζητήθηκε και αυτό το θέμα, εκτός από τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και συγκεκριμένα, το τι θα προβλέπει η μελέτη. Η Περιφερειάρχης ανέφερε: «Μελετάται η γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη. Πρέπει να κρατήσει τη γραφικότητά της και να δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό». Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος μίλησε για τη πρόοδο του έργου και τόνισε ότι η κατάθεση των τεχνικών δελτίων, τα οποία εγκρίθηκαν στις 20 Μαρτίου ήταν μια σημαντική πρόοδος που έγινε μετά από πάρα πολλά χρόνια προσπαθειών. «Στις 16 Οκτωβρίου καταθέσαμε τεχνικά δελτία για να εγκριθούν οι μελέτες. Στις 20 Μαρτίου εγκρίθηκαν από το Υπουργείο και εκείνο που μένει τώρα είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποδοχής και της ανάθεσης των μελετών για τον ευρύτερο συγκοινωνιακό κόμβο που θα δώσει μόνιμες λύσεις».
Μετά από χρόνια που το έργο δεν είχε προχωρήσει και το μόνο που έγινε ήταν η τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσπαθεί να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις σε ένα σοβαρό θέμα για το νησί μας. «Είναι θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου πότε θα γίνει η αποδοχή. Εμείς «το τρέχουμε». Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είχε υπάρξει κάποια μόνιμη λύση. Έχει τοποθετηθεί μια πρόχειρη στρατιωτική γέφυρα από το Λιμενικό Ταμείο», πρόσθεσε ο κ. Στασινόπουλος.

Πηγή: https://www.imerazante.gr/