Συνεχίζεται αδιάκοπα το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά

Πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση εργασίας των εμπλεκομένων

Μία ακόμα συνάντηση εργασίας, η πέμπτη μηνιαία, πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας σχετικά με την πορεία των εργασιών στο μεγάλο έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νομού Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι εκπρόσωποι του ΣΔΙΤ και των αναδόχων, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ήλιδας.  

Τα θέματα που συζητηθήκαν είχαν να κάνουν κυρίως με την πορεία εξέλιξης κατασκευής του έργου η οποία κρίθηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες ως θετική και απρόσκοπτη.

Όπως τονίστηκε, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και των πρανών, καθώς και οι εκσκαφές θεμελίωσης των κτηρίων, ενώ πραγματοποιούνται και συνοδευτικά έργα οδοποιίας.

Παράλληλα, εκπονούνται μία σειρά από μελέτες που απαιτούνται για το έργο (Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική Μελέτη, Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, λοιπές ειδικές Μελέτες).

Θέμα συζήτησης ήταν και οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στις 11 του περασμένου Ιουλίου στη νότια πλευρά του οικοπέδου, μεταξύ του πρανούς, περίφραξης και της εξωτερικής οδού πρόσβασης. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, έχουν ληφθεί από τον Δήμο όλα τα αναγκαία μέτρα για την ορθή εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών.

Ωστόσο, η ζημία που προκλήθηκε, απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα αποκατάστασης και εξασφάλισης της σταθερότητας των πρανών, καθώς επίσης καθυστερεί την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών ενίσχυσης υπεδάφους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιπλέον, δημιουργεί πρόβλημα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων που απασχολούνται από τους αναδόχους για την εκτέλεση των εργασιών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι ανάγκες υδροδότησης του χώρου, προκρίνοντας την υδροδότησή του μέσω των τεσσάρων διαθέσιμων γεωτρήσεων της ΔΕΥΑ Πύργου που βρίσκονται κοντά στην Τριανταφυλλιά.

Σε ό,τι αφορά στη σύνδεση του χώρου με το δίκτυο τηλεπικοινωνίας, ο Δήμος ενημέρωσε ότι προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση των σχετικών ενεργειών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας ακολούθησε αυτοψία στον χώρο που δημιουργείται η Μονάδα στην τριανταφυλλιά.

Πηγή: https://www.ilialive.gr