ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας: “Το έργο είναι πλέον ορατό”

Για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Φλόκα

Σε σχετική ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής:

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα πραγματοποιήθηκε για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων πρόκειται να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα Δυτικής Αχαΐας με προϋπολογισμό 44.435.933,92 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) και θα είναι δυναμικότητας 53.000 τόνων σύμμεικτων αποβλήτων και 8.100 τόνων προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων, ενώ ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και τη λειτουργία του έργου για 6 έτη.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α νομού Αχαΐας και αποφασίστηκε η αποδοχή των προσφορών των διαγωνιζόμενων εταιρειών «ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ» και «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ», ενώ εγκρίθηκε και η αξιολόγηση-βαθμολόγηση των λοιπών στοιχείων της τεχνικής προσφοράς των δύο εταιρειών.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης του διαγωνισμού, θα ακολουθήσει η  αποσφράγιση των επιμέρους φακέλων της οικονομικής προσφοράς των δύο εταιρειών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ νομού Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επισήμανε: «Είμαστε περήφανοι γιατί βλέπουμε τους κόπους ετών να αποδίδουν καρπούς και βρισκόμαστε λίγα βήματα από την εκκίνηση των εργασιών ενός σπουδαίου έργου που θα προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία. Το έργο είναι πλέον ορατό. Με το νέο εργοστάσιο θα πετύχουμε τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και επιπλέον εξασφαλίζουμε την παύση λειτουργίας των ΧΥΤΑ. Φιλοδοξία μας είναι να αποκτήσουμε όλοι τη σωστή νοοτροπία για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς αποτελεί ένα ζήτημα βελτίωσης των συνθηκών της ζωής μας, αλλά και φροντίδας του περιβάλλοντος».

Πηγή: https://tempo24.news/eidisi/445007/sydisa-ahaias-to-ergo-einai-pleon-orato