Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου Κυττάρου ΧΥΤΑ στη Σητεία από τον ΕΣΔΑΚ

Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) ένα σημαντικό έργο για τη Σητεία, η κατασκευή του νέου Κυττάρου του ΧΥΤΑ και βελτίωσης της περίφραξης που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου για τουλάχιστον 3 χρόνια λειτουργίας.

Την σύμβαση υπέγραψε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης με τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από το σχετικό διαγωνισμό την εταιρία Θαλής Περιβαλλοντικές υπηρεσίες Α.Ε.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρίστατο και ο Δήμαρχος Σητείας κ.Πατεράκης Θεόδωρος .

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ και με την έκπτωση 1.307.865 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ, δίκτυο σύλληψης και μεταφοράς στραγγισμάτων, αντιπλημμυρικές υποδομές, οδό πρόσβασης σε συνέχεια της υφιστάμενης τη βελτίωση του ΣΜΑΥ και της περίφραξης.

Επίσης στη σύμβαση περιλαμβάνεται η λειτουργία και συντήρηση του νέου Κυττάρου στο σύνολό του, ενώ ο χρόνος κατασκευής του καθορίζεται σε 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και τρία χρόνια λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι το νέο Κύτταρο ΧΥΤΑ που θα κατασκευαστεί στη Σητεία θα εξυπηρετήσει την  ευρύτερη περιοχή του Δήμου μέχρι τη κατασκευή εφόσον χρηματοδοτηθεί της ΜΕΑ Σητείας.

Πρόκειται για  ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα προλαμβάνει την ρύπανση και έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μαζί με άλλα σημαντικά έργα που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ στην Κρήτη εναρμονιζόμενος με τον ΠΕΣΔΑΚ.

Πηγή: https://flashnews.gr