ΦΟΔΣΑ Ηλείας: Νέος πρόεδρος ο Γ. Λυμπέρης

Με οριακή απαρτία συνεδρίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα  και πρόεδρος εξελέγει ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας –  Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.

Οι απουσίες των εκπροσώπων του δήμου Πύργου και του δήμου Πηνειού δεν στάθηκαν ικανές να αναβάλλουν τη διαδικασία.

Στην πρώτη δηλωσή μετά την εκλογή του ο Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε ότι “…έγινε η διαδικασία συγκρότησης του σώματος, καθώς υπήρχε η απαραίτητη απαρτία, τηρήθηκαν οι διαδικασίες. Μόνο μια κουβέντα έχω να πω ότι είναι μακρύ το οδοιπορικό και μου έλαχε εμένα και του Δήμαρχου Σάκη Μπαλιούκου, που το έχουμε περπατήσει από την αρχή, με πολλούς σκοπέλους, με πολλές δυσκολίες και με πολύ κόστος. Όπως είπε και ο κ. Μπαλιούκος δεν είχαμε περάσει ποτέ από τα Δικαστήρια και καθίσαμε δεκάδες φορές λόγω των απορριμμάτων. Δεν επρόκειτο και ούτε πρόκειται τώρα στο τέλος να καταστρέψει κανείς αυτή την κατάσταση και να καταδικάσει τον νομό. Είμαι βέβαιος πως θα σκεφτούν ψυχραιμότερα όσοι σκέφτηκαν με επιπολαιότητα αυτό το διάστημα και πάλι όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας το μεγάλο αυτό θέμα και προχωρήσουμε ενωμένοι για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων του τόπου μας”.

Από την πλευρά του ο Σάκης Μπαλιούκος δήλωσε ότι “…η διαδικασία μας αφήνει μια πικρή γεύση γιατί δεν είμαστε και οι 7 Δήμοι εδώ, που από το 2014 είμαστε όλοι αγκαλιά για να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της Ηλείας, που ταλάνισε κυρίως την πρωτεύουσα του Νομού, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία. Είμαστε στην τελευταία φάση και οφείλαμε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ. Θέλω να πω ευχαριστώ στους νέους Δημάρχους που ήταν σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από παλιά. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος. Όπως έχω πει, διαχρονικά έχω δεσμευτεί πως θα είμαι υπέρ αυτής της μεγάλης επένδυσης που γίνεται αυτή τη στιγμή στο νομό μας και θα είμαι με τον Δήμο στου οποίου τα όρια υπάρχουν αυτές οι εγκαταστάσεις. Δεν μας παίρνει να παίξουμε με αυτά τα ζητήματα και κυρίως δεν παίρνει την πρωτεύουσα του νομού που πέρασε από δυσκολίες πολλών ετών και συνεχίζουν τα προβλήματά της. Είμαστε ικανοποιημένοι που φέραμε σε πέρας αυτή τη διαδικασία που είχε μέσα της και πολλά παιχνίδια που δεν πρέπουν σε αιρετούς, ειδικά σε αυτό το κρίσιμο και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το νομό μας. Ανοίγονται και άλλα τεράστια θέματα πλέον που αφορούν την παραγωγή, τον αυτοκινητόδρομο και άλλα πολλά ζητήματα τα οποία πολεμήσαμε ανεπιτυχώς τα προηγούμενα χρόνια και όπου οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Πάντως όπως είπε και ο πρόεδρος εκτιμώ πως θα υπάρξει σύνεση και πως σε αυτό το τραπέζι θα βρεθούμε και πάλι και οι εφτά. Απλά ήταν μία κακή στιγμή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

Πηγή: https://www.ilialive.gr/